Esittelyni


Olen Silja Larmu, vuonna -92 syntynyt koiraharrastaja Tampereen Hervannasta. Opiskelin kaksoistutkinnossa Pirkanmaan Ammattiopistossa (labotorialan perustukinto/lukio) ja valmistuin keväällä 2011 kyseisestä. Olin oman alan töissä pari vuotta, kunnes päätin lähteä syyskuussa 2013 opiskelemaan Tampereen ammattikorkeakouluun laboratorioalaa. Perheeseeni kuuluu isä, äiti, pikkuveli ja neljä kappaletta suloisia pitkäkarvaisia collieita. Colliet ovat nimeltään HK1, BH, Toko4, Agi3 Saviniityn Iivari "Kirppu" ja edesmenneen Oonan tytär BH, Toko4, Agi3 Clay-Field´s Lass Braemar "Sirkka", Kirpun tytär Agi3, Toko3 Maple Yard Gin Fizz "Kiila" ja Kiilan siskopuoli Toko1, Agi3 Leaf-Field´s Black Magic Woman "Viira".
Olen luonteeltani rauhallinen, päättäväinen ja värikäs persoona.
Harrastuksiini on kuulunut yli kymmenen vuoden ajan koiraharrastus ja siinä sivussa olen harrastanut ratsastusta, uimista, musisointia, kokkikoulua, askartelua ja jalkapalloa. Nykyään olen keskittynyt koirien kanssa touhuilemaan. Koiraharrastukseni sisältää agilityn, tottelevaisuuden ja ylipäätänsä koiriin liittyviä asioita (trimmaus, lenkkeily, joskus näyttelyt, yms.). Agilityssä kilpailen säännöllisesti 1-3krt/kk ja treenaan säännöllisesti 1-3krt/viikossa.
Olen kilpaillut agilityssä vuodesta 2002, jolloin aloitin agilityn pk collien Oonan kanssa.
Oona agilityn Nuorten-SM 2005


Vuodesta 2005 on kertynyt enemmän "mainetta ja mammonaa"

Sirkka agilityn Nuorten AVO-SM 2009
Oona nousi maksi ykkösistä maksi kakkosiin. Aloitin 2005 vuoden syksyllä pk collien Sirkan kanssa kilpailemisen tottelevaisuusdessa sekä agilityssä ja Samana vuonna Sirkka sai 1-tuloksen alokasluokasta ja sai siirron avoimeen.

Vuonna 2005 Sirkka voitti nuorten tottelevaisuuden Suomen mestaruuden avoimessa luokassa ja Oona tuli agilityssä toiseksi nuorten SM:issä.
Vuonna 2006 Sirkka nuosi agilityssä kakkosiin ja siitä myöhemmin kolmosiin. Samana vuonna sain Kirpun ohjattavakseni agilityyn.
Sirkka siirtyi tottevaisuudessa avoimesta luokasta voittajaluokkaan.

Vuonna 2007 Sirkka voitti agilityn nuorten piirinmestaruuden. Vuoden 2008 keväällä Kirppu siirtyi maksi ykkösistä maksi kakkosiin. Sirkka osallistui ensimmäistä kertaa agilityn SM -kisoihin ja MM-karsintoihin ja Levekin joukkue voitti samana vuonna joukkue piirimestaruuden, jolloin Sirkka oli kyseisessä joukkueessa mukana. Samana vuonna Sirkka tuli toiseksi nuorten avoimissa SM:ssä agilityssä.

Silja ja Kirppu kesä 2011
Vuonna 2009 Kirppu nousi agilityssä kolmosiin. Sirkka osallitui kyseisenä vuonna MM-karsintoihin agilityssä. Agilityssä Sirkka voitti agilityn nuorten avoimet SM:t ja tottelevaisuudessa nuorten-SM kultaa voittajaluokassa vuonna 2009. Saman vuoden syksyllä Sirkka voitti agilityn nuorten piirinmestaruuden. Vielä on vuosi 2009 kesken, että voi vielä tulla kaiken näköisiä yllätyksiä. Katsotaan, että jääkö vain toive ajatteluksi:).

Koiraharrastuksessa on kertynyt myös hyviä ja huonoja puolia tämän yli kymmenen vuoden aikana.
Treenaamisen hyviä puolia, kun pääsee opettamaan koiralle uusia asioita tai vahvistamaan vanhoja asioita.
Treenaamisen haittapuolia, jos vahingossa palkkaa tai tietämättään vahvistaa väärää asiaa/ tiettyä toimintamallia, silloin saadaan korjata seuraavat puoli vuotta, että saadaan oikea toimintamalli toimimaan jälleen. Kisaamisessa pidän itse siitä kisaamisesta, että pääsen näyttämään itselleni kuinka koirani toimii kisatilanteessa ilman palkkaa/onko treenaminen tuottanut tulosta. Huonoja puolia kisaamisessa, kun koirani näyttää minulle "keski tassua", että tee muija keskenäsi. Tämä toiminta toistuu yleensä tottelevaisuudessa. Jossain on vika, kun ei välillä tottelevaisuus ei luista. Välillä ei ohjaajan eikä koiran osalta.

Tällä hetkellä kilpailen aktiivisesti agilityssä maksi 3-luokassa meidän Kirpun tyttärellä Kiilalla. Kiilalla jäi vuoden 2014 arvokilpailut väliin, koska tuplanollia emme saaneet millään kasaan :/ Kiilalla oli 7kpl nollatulosta ja voittonolla, mutta ei tarvittavaa tuplanollatulosta. Kiila on nyt 3-vuotias, että sillä on aikaa vielä kilpailla jatkossakin arvokilpailun saralla agilityssä.
 1,5v Kiilan seuruu

Roihu maksi 3-luokka agilityrata Ylöjärvi 2011
Olen kilpailut Kiilan ohella vuodesta 2010 leasing bordercollieella Roihulla (Fin TVA, BH, VK1, EK1, HK1, AGI3 (A-sert*2 & H-sert) Like A Wind Black Chevers) maksi 3-luokassa agilityssä. Roipasta olisi tarkoitus tedä agiltiyvalio vuoden 2014 aikana. Roihu on opettanut minulle, miten paimenkoiraa pitää ohjata ja miten ei kannata. Opetus on ollut se, että paimenkoira näkee kaiken radalla jopa sen mitä se ohjaaja tekee koiran selän takana.Olen oppinut Roihun aikana tarkemmin ohjaamaan koiraa ja miettimään mitä se koira näkee esteiltä tultaessaan.. Se on hyvin merkityksellistä radalla. Koira ei näe välttämättä sitä tilannetta samalla tavalla radalla, miten me ihmiset näemme kyseisen kohdan/tilanteen radalla.
Voin sanoa tämän kirjoitukseni jälkeen, että nauttikaa koirienne kanssa kisaamisesta sekä treenaamisesta. Silloin saatte kaikesta parhainten tuloksia aikaiseksi, jos ei nauti, niin ei voi saada tuloksiakaan aikaiseksi.